Hästkurator och människotränare

Om Yvonne

Om Bloggen

Här kan den som vill läsa mer om mina tankar bakom mitt bloggande och dess innehåll

Bakgrund

Mitt namn är Yvonne Larsson och jag är en lagom ung person född 1956. Jag är född och uppvuxen i Umeå och flyttade när jag var 18 år till en liten by i Nordmalings kommun(Långvattnet).  Där startade jag min karriär som ridlärare genom att undervisa hästintresserade flickor boende i närliggande byar. På den tiden hade jag tre hästar, Lonius(vbl), Ylva (sv.hlb) och Nicke(gotlandsruss). Några  år senare bildades på mitt initiativ Nordmalings Ridklubb och i och med det startade jag  och min sambo 1977  ridskoleverksamheten i Nordmaling. Vi bodde först i ett pyttelitet hus i Olofsfors och byggde senare en villa nära ridskolan i Torsbäcken. Med några års uppehåll då vi fick våra äldsta tre barn  så arbetade jag  fram till 1988 med att driva Nordmalings Ridskola.

1989 drog vi upp våra bopålar och vi flyttade till  Sörgården, som ligger i det natursköna Hössjö 2 mil SV om Umeå. 1990 startade vi i upp vår nuvarande verksamhet Sörgården Kurs och Läger och har under åren bl.a anordnat sommarläger för barn och ungdomar, arrangerat helg och weekendkurser med en mängd olika innehåll samt de mycket uppskattade familjeridlägren. . Vår och höst har vi anordnat kvällskurser med rid och hästkunskap.

Jag håller kurser och utbildningar i Naturlig Hästkommunikation, Centrerad Ridning samt i Örtkunskap för Hästägare.

Sedan hösten 2019 har vi tagit en paus från vår verksamhet här på gården men jag har naturligtvis inte slutat undervisa utan åker  ofta ut runt om i landet och håller längre eller kortare utbildningar och kurser. Framförallt håller jag till runt Umeå och i Norrland men sedan sommaren 2019 åker jag ner för mer eller mindre regelbundna träningar runt om i Falkenbergsområdet.

Varmt välkommen att höra av dig om du vill träffa mig :)

Utbildning

Ridinstruktör SvRf

NH instruktör

Centrerad Ridning tränare nivå II

Diplomerad Equine Touchterapeut  och träffar i den professionen många hästar varje år.

Plus många olika kurser och utbildningar i bl.a hästens beteende, utfodring, utrustning, hästhälsa mm.

Intressen

Mitt jobb är mitt största intresse och allt som rör hästens psykiska och fysiska välbefinnande.

Örtmedicin och medicinalväxter är mitt största ”fritidsintresse” sedan många år och jag älskar att lära mig allt mer om detta.                               Trädgårdsarbete (dock mkt vilande) är också väldigt roligt. Och förstås hundar och alla andra djur.

Svampplockning har på senare år blivit en passion och jag verkligen uppskattar att vistas i skog och mark.

Vill du ha kontakt med mig så går det bra att ringa 090-21142 alt 070-348 46 45. Eller skicka ett mail till kontaktsorgarden@telia.com

4 kommentarer

 1. Maria

  Hej Yvonne! Jag håller på att mixa ihop din Myggmedel som jag fick tips av en vän! Ska bli jätte kulmoch skönt för det känns tryggt med medel som är ”vänliga” och jätte bra att du satt ut vart man kan få tag pæ varje sak! Tack så jätte mycket! Kram på dig!🙏🦄🌹🕊🤗

  • Yvonne Larsson

   Tack :)

 2. Malou

  Hej av en tillfällighet hittade jag sidan om dig och din verksamhet. Oh vad glad jag blev av att läsa den. har själv haft hästar då både varmblods travare och araber ,och tycker att ditt framförande om våra svenska varmblod är super. Vid dags tid är jag och min dotter ägare till 1 varmblodssto på 27 år, 1 kallblodssto av travstam på 22 och nyss inköpt en varmblodsvallak på 20 år. Jag kommer att följa dig på din blogg/ hemsida framöver. Man blir så glad att läsa och ta del av dina kundskaper. Med vänlig hälsning Malou Mattsson Strömsund Jämtland.

  • Yvonne Larsson

   Tack för de fina orden! Jag blir så glad av att höra att det finns läsare där ute som uppskattar det jag skriver. Det sporrar mig verkligen att fortsätta bloggandet :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Yvonne Larsson

Tema av Anders NorenUpp ↑