Gårdsbils sommar 1Sörgården är en naturskönt belägen hästgård i Hössjö, ca 20 km SV Umeå. Här bedriver vi sedan 1990 ridskola, läger och kursverksamhet för hästintresserade från hela landet. Under sommaren håller vi ridläger/sommarkurser för ungdomar och vuxna. Under vår och höst bedriver vi ridskoleverksamhet samt håller helgkurser för alla kategorier av ryttare och hästar.

Stor vikt läggs vid en sund och säker hästhantering. Vår målsättning, förutom att ge deltagarna en så noggrann och gedigen undervisning som möjligt, är att också skapa en ökad förståelse för hästens naturliga beteende och behov och därmed underlätta kommunikationen mellan häst och människa, både i sadeln och i den dagliga samvaron i stallet.

Den ordinarie ridskolan med kvällskurser startar v 15 och pågår i 12 veckor framåt.   Det kan eventuellt  finnas platser under våren för fler elever så hör av dig om du vill anmäla dig!

Vår och sommarsäsongen är snart i full gång  och vi kommer att kunna erbjuda många kurser och utbildningar  i Centrerad Ridning, Hästkommunikation, Rundcorallkurser, Trab/Miljöträningskurser samt grund och fortsättningskurser i Naturlig Hästkommunikation.

I juni kommer vi även att anordna den populära  sk”Tanthelgen”(den 28 -30  juni)  samt Intensivkursför vuxna nybörjare (den7 – 9 juni)

Och vad vore sommaren utan ett ridläger på Sörgården! Som vanligt anordnar vi ett härligt, intensivt och lärorikt ridläger för vuxna och ungdomar under v 28. Platserna brukar gå åt som smör i solsken så snabb anmälan rekommenderas om du vill vara säker på att få plats.

Kursdagarna med Hästmassage för hemmabruk blev väldigt uppskattade och välbesökta varför vi bjuder in både till den grundläggande del 1 i mars men också till en del 2 med fortsättning/fördjupning lite längre fram på senhösten.

Under sommaren 2019 (18-21/7)  kommer vi för tredje året i rad att anordna en utbildning i  hästkunskap.  Det blir en intensiv 4-dagarskurs med ett gediget innehåll för alla som vill lära sig mer om Hästen, dess  skötsel, foder, massage för hemmabruk, hovvård, anatomi, sjukvård, longering etc. Allt ur min synvinkel  och med avsikt att utbilda och utveckla hästmänniskor. Kontakta mig om du vill ha mer information om denna kurs.

Om själva kursen och dess innehåll kan du läsa mer här: Hästkunskapskurs

Du hittar aktuellt kursschema i vår kalender på hemsidan: Kalender och aktuella prospekt och anmälningsblanketter hittar du här:  www.sorgarden.org  Det går även jättebra att anmäla sig till våra helgkurser och endagsutbildningar via vårt anmälningsformulär på nätet

Ta för vana att gå in och kolla lite då och då, vi kommer att komplettera med fler datum och aktiviteter allteftersom.

Tveka inte att kontakta oss vid funderingar och frågor. Ring 090-211 42, 070-348 46 45 eller maila kontaktsorgarden@telia.com

Varmt välkomna till oss!