Gårdsbils sommar 1Sörgården är en naturskönt belägen hästgård i Hössjö, ca 20 km SV Umeå. Här bedriver vi sedan 1990 ridskola, läger och kursverksamhet för hästintresserade från hela landet. Under sommaren håller vi ridläger/sommarkurser för ungdomar och vuxna. Under vår och höst bedriver vi ridskoleverksamhet samt håller helgkurser för alla kategorier av ryttare och hästar.

Stor vikt läggs vid en sund och säker hästhantering. Vår målsättning, förutom att ge deltagarna en så noggrann och gedigen undervisning som möjligt, är att också skapa en ökad förståelse för hästens naturliga beteende och behov och därmed underlätta kommunikationen mellan häst och människa, både i sadeln och i den dagliga samvaron i stallet.

Den ordinarie ridskolan med kvällskurser startar v 32 och pågår i 12 veckor framåt.   Det kommer troligtvis att finnas platser under hösten för fler elever så hör av dig om du vill anmäla dig!

Sommar och höstsäsongen är också i full gång  och vi kommer att kunna erbjuda många kurser och utbildningar  i Centrerad Ridning, Rundcorallkurser, Trab/Miljöträningskurser samt grund och fortsättningskurser i Naturlig Hästkommunikation.

I augusti kommer vi även att anordna den populära  sk”Tanthelgen”(den 10-12 aug)  samt Intensivkursför vuxna nybörjare (den 3-5 aug)

Kursdagen med Hästmassage för hemmabruk blev väldigt uppskattad och välbesökt varför vi bjuder in både till den grundläggande del 1 men också till en del 2 med fortsättning/fördjupning lite längre fram på senhösten.

Det blir även på allmän begäran en Örtdag för hästfolk, steg 1 lördagen den 30 juni.

Under vintern 2019  kommer vi för tredje året i rad att anordna en utbildning i  hästkunskap.  Det blir en kurs med ett gediget innehåll för alla som vill lära sig mer om Hästen, dess  skötsel, foder, massage för hemmabruk, hovvård, anatomi, sjukvård, longering etc. Allt ur min synvinkel  och med avsikt att utbilda och utveckla hästmänniskor. Mer information om detta kommer snart så håll utkik om Du vill delta :)

Om själva kursen och dess innehåll kan du läsa mer här: Hästkunskapskurs

Du hittar aktuellt kursschema i vår kalender på hemsidan: Kalender och aktuella prospekt och anmälningsblanketter hittar du här:  www.sorgarden.org  Det går även jättebra att anmäla sig till våra helgkurser och endagsutbildningar via vårt anmälningsformulär på nätet

Ta för vana att gå in och kolla lite då och då, vi kommer att komplettera med fler datum och aktiviteter allteftersom.

Tveka inte att kontakta oss vid funderingar och frågor. Ring 090-211 42, 070-348 46 45 eller maila kontaktsorgarden@telia.com

Varmt välkomna till oss!