Gårdsbils sommar 1Sörgården är en naturskönt belägen hästgård i Hössjö, ca 20 km SV Umeå. Här bedriver vi sedan 1990 ridskola, läger och kursverksamhet för hästintresserade från hela landet. Under sommaren håller vi ridläger/sommarkurser för ungdomar och vuxna. Under vår och höst bedriver vi ridskoleverksamhet samt håller helgkurser för alla kategorier av ryttare och hästar.

Stor vikt läggs vid en sund och säker hästhantering. Vår målsättning, förutom att ge deltagarna en så noggrann och gedigen undervisning som möjligt, är att också skapa en ökad förståelse för hästens naturliga beteende och behov och därmed underlätta kommunikationen mellan häst och människa, både i sadeln och i den dagliga samvaron i stallet.

Den ordinarie ridskolan med kvällskurser startar v 15 och pågår i 12 veckor framåt.   Det kommer troligtvis att finnas platser under våren för fler elever så hör av dig om du vill anmäla dig!

Under vårvintern 2018  kommer vi att anordna en utbildning i  hästkunskap.  Det blir en kurs med ett gediget innehåll för alla som vill lära sig mer om Hästen, dess  skötsel, foder, massage för hemmabruk, hovvård, anatomi, sjukvård, longering etc. Allt ur min synvinkel  och med avsikt att utbilda och utveckla hästmänniskor. Mer information om detta kommer snart så håll utkik om Du vill delta :)

Om själva kursen och dess innehåll kan du läsa mer här: Hästkunskapskurs

Planeringen inför vår och sommarsäsongen är också i full gång  och vi kommer att kunna erbjuda många kurser och utbildningar  i Centrerad Ridning, Rundcorallkurser, Trab/Miljöträningskurser samt grund och fortsättningskurser i Naturlig Hästkommunikation.

Vi kommer även att under april anordna en TÄVLING där vinnaren får en kursplats här på Sörgården helt gratis! Läs mer om tävlingsvillkor mm HÄR

Denna säsong kommer vi även att anordna fler sk ”Tanthelger” samt Intensivkurser för vuxna nybörjare.

NYTT för detta år är kursdagar med Hästmassage för hemmabruk

Det blir även på allmän begäran en Örtdag för hästfolk, steg 1 lördagen den 30 juni.

Du hittar aktuellt kursschema i vår kalender på hemsidan: Kalender och aktuella prospekt och anmälningsblanketter hittar du här:  www.sorgarden.org  Det går även jättebra att anmäla sig till våra helgkurser och endagsutbildningar via vårt anmälningsformulär på nätet

Ta för vana att gå in och kolla lite då och då, vi kommer att komplettera med fler datum och aktiviteter allteftersom.

Tveka inte att kontakta oss vid funderingar och frågor. Ring 090-211 42, 070-348 46 45 eller maila kontaktsorgarden@telia.com

Varmt välkomna till oss!