Hästkurator och människotränare

Tack för allt! Min älskade Sörgårdsprinsessa!

Pricilla 1991-2017

Nu har vår fina Sörgårdshäst Pricilla fått sluta sina dagar på denna jord.

Det känns så otroligt sorgligt  och ledsamt att orden inte riktigt räcker till. Pricilla blev hela 27 år och har sedan hon var 6 år alltid funnits vid min sida här på Sörgården. Hon har varit min pålitliga, kunniga och trygga arbetskamrat. Hon var min alltid så pedagogiska och noggranna medinstruktör och såg tålmodigt till att ryttaren förstod och gjorde rätt. Hon var i 21 år min alltid närvarande, nyfikna och positiva medresenär på min resa mot den människa  jag är idag.

Men framförallt  var hon min vän och bästa kamrat!

Det känns så tungt att hon inte längre finns här hos oss och jag saknar henne så otroligt redan.  Och att se och höra  hur Tove förtvivlat och förgäves letar och ropar efter henne i hagen är fullständigt hjärtskärande! 

 

Att behöva skiljas från sina vänner på detta definitiva sätt är verkligen baksidan av detta liv. Vi lever så nära våra hästar, arbetar så mycket med våra relationer till dessa fantastiska och underbara varelser och i allt vi gör, tänker och andas så finns deras välbefinnande alltid med.

Så när man haft varandra i  många, många år till sist behöva ta det slutliga ansvaret och avgöra när de kommit till vägs ände är så svårt. Mycket svårt!

Men nu var det dags för Pricilla. Hon levde på lånad tid och vi ville att hon skulle få gå vidare medan hon fortfarande kände av sommarens välgörande tid. Och som om naturen och universum kände detsamma som vi välkomnade de henne tillbaka till sitt kretslopp på årets första frostglittrande morgon.

Sov gott min fina, älskade Sörgårdsprinsessa! Du kommer alltid att finnas kvar i mitt minne.

Pricilla 1991 – 20171017

Hon älskade att hoppa och vann nästan alltid ridlägrens avslutningshoppningar

5 kommentarer

 1. Bettinas islandshäst

  Så fint du skriver om din häst, det värmer hjärtat trots allt även om det är sorgligt att hon var tvungen att tas bort.

 2. Johanna S

  Vilket underbart liv Pricilla ska ha haft hos er! Många hästkompisar, trevligt o viktigt arbete o fina tvåbeningar! Känner så med dig, kramar! 💕 💕 💕

 3. Elin

  ❤❤❤❤❤Hon kommer alltid att fattas dig. Kramar om dig!

 4. Lena

  Ååå va ledsen jag blir, hjärtat värker och tårarna rinner när jag läser det här. Att förlora en älskad vän är så ledsamt och hemskt, man känner sig ”kvarlämnad” och hålet i hjärtat gör så ofantligt ont. Ett hål som kanske slutar blöda men som alltid kommer finnas där resten av livet.
  Massor med kramar.

  • Yvonne Larsson

   Tack! Det känns som en epok tagit slut och att allt nu blir livet efter Pricilla.
   En kan ju tycka att en borde blivit härdad men det är helt tvärtom. Sorgen ackumuleras och saknaden efter andra som försvunnit kommer upp till ytan igen. Många säger att det bara är ett djur men det finns inga ”bara” när det gäller detta. Sorgen och saknaden är lika stor som om det vore en människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Yvonne Larsson

Tema av Anders NorenUpp ↑