Hästkurator och människotränare

Sörgårdsjul 2016. Dag 6- Överflöd

Mandelrikedom

Mandelrikedom

Här kommer jag fram till julafton, likt en sorts adventskalender, i ord och bild berätta hur jag och min familj helt Traditionsenligt (våra Traditioner alltså) förbereder oss inför julen 2016. För den som vill så finns alla inlägg att läsa under Kategorin som så fyndigt fått namnet ADVENTSKALENDER.  Dag 1 hittar du här 

En gammal och kär jultradition här på Sörgården är att ALDRIG kontrollera vad som redan finns hemma i vårt skafferi innan man åker och handlar.
(Där är för övrigt en Tradition vi gärna utövar all annan tid på året också)

Vi påbörjar alltid en lista där vi omsorgsfullt och prydligt skriver ner självklarheter som mjölk, smör, fil, bröd (och cheez ballz).  Det vill säga sådant vi inte ens som senildementa skulle glömma finns alltid med på shoppinglistan.

Problemet är att vi däremot alltid missar att kolla om det finns sirap till knäcken, ris till tomtegröten, senap till veg. julsk*nkan och sill till inlagda sillen och därför som vanligt får stå i affären med rynkade pannor och försöka erinra oss vad som kan tänkas gömma sig djupt i våra outforskade matförråd.  Efter att, (helt enligt Tradition), mer eller mindre högljutt skyllt på varandra och den andres oförmåga att innan man åker hemifrån kontrollera och undersöka kylar och köksskåpar så slutar det som vanligt att ingen av oss tar på oss skulden. Då vi bor drygt 5 mil t o r från närmaste inköpsställe så kan vi inte bara tväråka och tvärhandla lite heller.

Denna totalt obrutna Tradition (som vi faktiskt slaviskt följer) resulterar i ett sällan skådat överflöd av vissa, kanske inte helt livsnödvändiga men försäkerhetsskullinköpta varor.

Det finns till exempel alltid stora mängder sötmandlar, nötter, kaffefilter, fryst persilja, burktomater och 8 burkar bakpulver i vårt kök.

Om det nu inte skulle vara så att jag verkligen behöver något av ovanstående!

Då tog det slut i förrgår!

Läs vidare här Sörgårdsjul Dag 7 Pepparkakshuset

1 kommentar

  1. Christina

    Haha! Du skriver fantastiskt bra, Yvonne, och precis sådär är det hos oss också. :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Yvonne Larsson

Tema av Anders NorenUpp ↑