Med denna fina men något förvirrade  julblomma så gratulerar jag familjens alla decemberbarn!

Här kommer jag fram till julafton, likt en sorts adventskalender, i ord och bild berätta hur jag och min familj helt Traditionsenligt (våra Traditioner alltså) förbereder oss inför julen 2016. För den som vill så finns alla inlägg att läsa under Kategorin som så fyndigt fått namnet ADVENTSKALENDER.  Dag 1 hittar du här

Dag 21. Decemberbarn

En återkommande tradition i vår familj är att fylla år och då gärna i december.

Därför vill jag tillägna blomman ovan alla familjens decemberbarn. (Iof är fotot taget i midsommar då min ”julblomma” blev lite förvirrad av att flytta in hos mig)

Min mamma, mina två storebröder OCH lillebror är alla födda i december. Jobbigast var det nog för mina två brorsor som ”firade” sina födelsedagar den 21 och 23 dec. I alla fall när de var små. För något kalas var det inte att tala om och födelsedagspresenterna var ju egentligen tidiga julklappar som de ändå skulle ha fått på julafton. Lillsyrran  är född i början av januari så hon fick ha julgransplundring som födelsedagskalas, det var ju rätt kul i och för sig men kanske inte den 13: gången.

Mina egna barn har haft vett att födas lite lagom utspritt över året förutom yngste sonen som har sin dag i dag, den 16/12. Tillräckligt tidigt för att få ha ett litet kalas men lite för nära jul för att det skulle bli så mycket till en riktig present, mer en liten aning för tidig julklapp.  Men det blev ju folk av honom (och mina syskon) också trots att kalasfikat mestadels bestod av lussekatter, pepparkakor samt valda delar av det julfikabröd jag hittills lyckats prestera.

Yngste sonen fotad när han var i samma ålder som hans eget decemberbarn är nu.

Presenterna de var alltid misstänkt lika julklappar då de var inslagna i misstänkt likadant klapp-papper som den riktiga jultomten använde. Det kan till och med ha varit exakt samma papper som användes förra och förrförra året också eftersom husets Tomtegubbe (misstänkt likt min Gubbe) sparar på allt som kan  vara ”bra att ha”.

Nu har också 2 av barnbarnen råkat bli decemberbarn så det är väldigt mycket firanden denna månad. Men det är ju bara roligt och deras födelsedagspresenter brukar jag se till blir inslagna i annat papper än sådant med julmotiv på.

Och hinner jag före Gubben så blir det till och med nytt och oanvänt sådant!

PS. Själv är jag född i den perfekta födelsedagsmånaden september DS.

Vill du läsa mer ur Advenskalendern så finns nästa dag här: Sörgårdsjul Dag 22-Vrålfika

Vill du läsa övriga inlägg i min Adventskalender så finns de här ADVENTSKALENDER