Foto och Copyright Stig Nilsson

Under  vårvintern 2019 kommer vi att bjuda in alla intresserade till en Hästkunskapskurs.

*Kursen vänder sig till dig som vill lära dig och kunna mer om hästens anatomi, skötsel och vård mm. Kanske du går i hästköpartankar, funderar på att bli fodervärd eller medryttare?

Oavsett om du redan äger en häst eller enbart rider på ridskola så kommer du att ha stor nytta av kursen. Alla är varmt välkomna att delta, viktigast är att du vill få mer kunskap om Hästen.

*Kursen kommer att pågå under 9 veckor en kväll i veckan, torsdagar mellan kl 18.00-21.00.

*Kursen kommer att innehålla både teoretiska och praktiska moment. Du kommer även att få tillgång till kursmaterial med fördjupningsmöjligheter, kunskapstester mm i ett klassrum på nätet.

Ur innehållet: Hästens historia och utveckling
Anatomi – skelett och muskler
Inre organ och tänder
Utfodring, foderlära
Hoven – Hovens funktion och vård
Massage och stretching
Sjukvård – de vanligaste sjukdomarna, sårvård,
bandagering mm

Kursstart: ej fastställt

Plats:  Sörgården, Hössjö.

Pris: 1 650 kr inkl studiematerial och fika.

Anmälan: Görs på särskild blankett. OBS! För att anmälan ska vara giltig måste anmälningsavgiften betalas till Sörgården Kurs och Läger pg.nr 412 93 68-9 samtidigt som anmälningsblanketten skickas till: Sörgården Kurs och Läger, Sörgården 1, 905 86 Umeå. Det går även bra att skicka den via mejl kontaktsorgarden@telia.com

OBS! Anmälan är bindande och avgiften återbetalas enbart vid inställande av kurs. Vid förhinder kan dock kursplatsen säljas/överlåtas till annan person om det sker innan första kurstillfället.

Varmt välkommen med din anmälan!

MVH Yvonne 090-21142, 070-348 46 45