Sörgården

Sörgården

Ikväll avslutas vår säsong och vi stänger ner ridskolan inför vintern.

I år kommer vi inte att lämna ut någon av våra hästar till fodervärdar utan de får stanna hemma hos oss. De förtjänar en viloperiod nu efter en lång och händelserik vår-sommar-höst och först när snön kommer (förhoppningsvis snart och förhoppningsvis i lagom mängd) så börjar vi motionera och aktivera dom (och oss) igen.

Sireco

Sireco

Men bara för att vi inte har några ridlektioner eller helgkurser kommer det inte att råda brist på arbete (om någon nu skulle tro att vi tar semester i 5 månader). Allt vi inte hinner med när verksamheten är igång ska göras nu och det finns en lååång lista på saker som ska ordnas, fixas, lagas och repareras under vår ”ledighet”.  Hästar och stall sköter ju sig inte själv heller så någon direkt ledighet för oss tvåbenta blir det inte. Stalltomten som jag varje år hoppas ska ta sitt ansvar och ta sitt jobb på lite större allvar lyser som vanligt med sin frånvaro (även om jag ibland kan svära på att jag hör honom snarka på hölogen).

Vår slöa stalltomte

Vår slöa stalltomte

tomte-hst_122325969

Vår stalltomte kunde väl ha gått gå en kurs hos denna!

Jag kommer även att mer frekvent kunna åka ut och behandla hästar med Equine Touch plus att kurser på andra ställen (med ridhus) också är inbokade.

Planeringen inför nästa år är också i full gång. Det är lika roligt varje år att sitta med almanackan för kommande vår och sommar och ta beslut om vilka kurser som ska anordnas, datum. förändringar och vilka nyheter det blir.

Allt är inte färdigplanerat ännu men ganska snart kommer vi att kunna lägga ut kursschemat inför våren/sommaren 2017.

En nyhet är att vi kommer att anordna en hästkunskapskurs redan nu i vinter. Det blir en kvällskurs med ett gediget innehåll för alla som vill lära sig mer om Hästen,  skötsel, foder, massage för hemmabruk, etc. Allt ur min synvinkel  och med avsikt att utbilda duktiga hästmänniskor. Mer om detta kommer också inom kort men känner du att du är intresserad av  den kursen går det jättebra att anmäla sitt intresse så kontaktar jag dig när detaljerna är mer klara.

Och helt slut är ju inte säsongen. Jag har ju faktiskt några aktiviteter kvar att erbjuda här på Sörgården nämligen Örtdagarna för Hästägare steg 1 den 19/11 och steg 2 den 20/11.  Egentligen hade jag inte tänkt anordna fler av dessa kursdagar men det var så många som hörde av sig som inte hade haft tillfälle att delta tidigare så nu erbjuder jag alla intresserade ett absolut sista tillfälle att komma för att lära sig mer om hur örter och växter kan användas för hästars välbefinnande. Det finns fortfarande platser kvar så ta chansen om du kan!

örtdagar för Hästägare 19-20 nov 2016

örtdagar för Hästägare 19-20 nov 2016