murphys_lag_vykort-r2b1512c3f14c481892aa33c6c8c4c52a_vgbaq_8byvr_324Inspirerad av ett fem år gammal inlägg på facebook så kände jag att det nog krävs en liten uppdatering av Murphys hästlagar.

 1. Om du renoverar och servar ditt hästsläp ordentligt så kommer  bilen oavsett årsmodell omedelbart gå sönder.
 2. Ingen bryr sig någonsin om hur du rider förrän du ramlar av och lägger ut det på facebook.
 3. Du hittar äntligen (efter att ha provat 1000 st) en sadel som passar både din plånbok och din fyrfota vän. På väg från sadelutprovningen snubblar din häst på sina egen skugga och blir oridbar i minst 2 månader.
 4. Det som inte går att laga med silvertejp ÄR trasigt.
 5. När hästen gör galoppombyten i varje steg, piruetter eller hoppar en oxer 150 cm är du antingen helt ensam eller så är mobilkameran trasig.
 6. Om din granne precis sått in sin åker alt. anlagt en ny gräsmatta kommer din häst/hästar strax rymma och kolla hur fort och länge man kan öva slide-stops precis just där.
 7. Du kan konstatera att även det täcke som kostar 3999 kr inte håller längre än det du betalade 299 kr för.
 8. Din häst får kolik 2 timmar innan ditt plan till Kanarieöarna avgår.  Frisk blir den garanterat 30 sekunder efter att ditt resesällskap  landat på semesterorten utan dig.
 9. De få gånger du har nya och rena stallkläder på dig häller din häst vattenhinken över dig samtidigt som den dräglar ut det mesta av senaste kraftfodergivan över din nya tröja.
 10. Du har den enda häst i stallet som inte tål det foder som ingår i stallhyran och måste därför beställa eget specialfoder vilket självklart är det dyraste som finns på marknaden.
 11. Det enda telefonnummer du helt säkert kan utantill  och som du dessutom kan rabbla i sömnen är numret till veterinärens jourtelefon.
 12. Vänj dig vid att  din häst sällan eller aldrig blir sjuk på kontorstid utan avvaktar till de helgdagar när veterinärräkningar per automatik når astronomiska höjder.
 13. Tappskokompetens innebär egentligen inte att du kan sätta tillbaka tappade hästskor utan att hästen har kompetens att veta när det är (o)lämpligast att tappa en sko. Typ 30 minuter innan du ska åka på tävlingen du de senaste halvåret tränat och laddat inför.
 14. Om du mot förmodan lyckas komma iväg på semester är inte frågan OM utan NÄR hästvakten ringer och berättar att hästen rymt alternativt fått konstiga och oförklarliga symtom. Ofta båda alternativen.
 15. Du köper det bästa (och dyraste) fodertillskottet som finns  för att upptäcka att din soptunna till häst som vanligtvis med glädje äter slime och småspik stenvägrar att ens överväga närma sig krubba eller foderhink.
 16. Den dag du har som mest bråttom kommer din häst kommer utan undantag ha rullat sig i den värsta lerpölen i hagen.lerig-hast

Fler kommer jag inte på just nu men det finns säkert massor av fler ”lagar”.

Skriv gärna en kommentar och fyll på om jag glömt någon självklar :)