Långvattnet, Nordmaling 1975

Långvattnet, Nordmaling 1975 Lonius och Ylva

Nu sitter jag och sliter med planering och ridskoleschema inför vårterminen. Ett kärt nöje som återkommer med absolut regelbundenhet  två gånger per år och som med största sannolikhet orsakat  många av de  gråa hårstrån som jag numera mer eller mindre effektivt försöker dölja med hennafärgning.

Eftersom att jag sysslat med ridskoleverksamhet de senaste 40 åren (!) så kan man ju tycka att detta med att schemalägga kvällskurser borde jag ju kunna göra i sömnen. Men det som på papperet ser enkelt ut, (ett X antal lektionsplatser baserat på Y antal fungerande lektionshästar samt ett Z antal blivande eller varande elever) är i verkligheten något helt annat. En ekvation som hur man än vrider och vänder på det aldrig någonsin blir helt till fullo löst eller för alla inblandade faktorer fullständigt till belåtenhet.

Det brukar ju ändå lösa sig på något sätt och genom att trolla med knäna, frambringa goda andar och samtidigt rabbla någon av mina mer positiva ramsor så kommer det naturligtvis bli bra detta år också!

Nu ska jag bara( rent statistiskt alltså) flytta 5 elever, ändra tiden för 7 st, slå ihop 2 lektioner (olika dagar) ringa 22 personer, vänta på svarsmejl från 14 st och skicka sms till 9 st. När detta är klart så lär jag få börja om igen då (helt enligt samma statistik) 5 inte kunde ta den erbjudna tiden, 6 endast kan rida om man kan samåka, 3 st vill helst rida i en annan grupp, 4 svarade aldrig på mejl, sms eller telefon men ringer samma dag som kursstarten och vill naturligtvis ändå ha en plats, 2 som tackat ja och fått plats ångrar sig och ska gå svampkurs eller bestiga Mount Everest i stället.

Men som sagt, det ordnar sig alltid till sist!

Lite skillnad var det i begynnelsen. På den tiden var det inte så komplicerat, med 2 hästar och några ungar från byn som elever så klarades all eventuell planering  av lika snabbt som man kunde räkna dagsintäkten. Vilket gick väldigt snabbt!

Långvattnet, Nordmaling 1975

Långvattnet, Nordmaling 1975 Lonius och Ylva.