Hästkurator och människotränare

Konsten att skriva för hand

Jubileumspennan =Favoritpennan

Jubileumspennan =Favoritpennan

Nu sitter jag med utskicken till våra nya ridskoleelever och fyller i datum och tider på anmälningsblanketterna. Jag skriver adresser på kuverten och fyller i siffror på inbetalningskorten och allt gör jag med en helt vanlig penna med blått bläck. Och för hand.

Då vi denna termin startar upp ett flertal nya grupper är det ovanligt många nya elever som inför kursstarten ska få sina papper och jag skriver och skriver och ganska snart får min lite ovana högerhanden en lätt skrivkramp. Min från början prydliga handstil blir alltmer darrig, slarvig och oprydlig (jag bor i Norrland så jag får säga oprydlig! Även om mitt stavningsprogram kallar mig för illitterat med tjocka röda understreck) för att till sist bli mer eller mindre oläslig.

Då mutar jag mig själv med kaffe och kaka för att orka skriva klart, vilket fungerar utmärkt varje gång.

Tanken slår mig att det är väldigt sällan man numera skriver för hand med en vanlig penna. Jag skriver jättemycket text varje dag, men det är alltid på ett tangentbord där mina fingrar vant och säkert arbetar utan att den minsta lilla skrivkramp infinner sig. (Skrivkrampen brukar mer ofta kännas i hjärntrakten)

Den enda gång jag skriver för hand är egentligen när jag gör mina listor när jag ska åka och handla mat.  Och vid de obligatoriska ridskoleutskicken 2 gånger per år.  Så min skrivhand är ju rätt otränad.

Vän av ordning kan ju nu undra varför jag inte använder datorn i stället. Det gör jag också ibland när det måste gå fort men det är en speciell känsla att få klistra igen ett kuvert som jag för hand skrivit adressen på och med ett  innehåll där jag med min blå bläckpenna (förhoppningsvis) fyllt i rätt uppgifter.

Och så skulle jag ju inte få en anledning att muta mig själv med fika och det vore ju synd!

Några av vårterminens ridskoleutskick

Några av vårterminens ridskoleutskick

4 kommentarer

 1. Björn

  Har du provat skriva med en reservoarpenna istället? Man behöver inte ha det trycket för att få bläck på pappret utan man kan vara mycket lättare på handen. Det funkar mycket bättre för mig

  • Yvonne Larsson

   Det måste jag införskaffa! Får kolla i min svärfars efterlämnade saker, han skrev ofta med reservoarpenna :)

   • Björn

    Det finns mycket snygga nya pennor också. Oftast får man beställa via nätet om man inte bor i Stockholm eller Göteborg. Om man vill ha en ny, snygg och tämligen billig penna så är Lamy Safari en bra början.

   • Yvonne Larsson

    Tack för tipset :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Yvonne Larsson

Tema av Anders NorenUpp ↑