Hästkurator och människotränare

Konsten att ”fingå”

Konsten att "fingå"

Konsten att ”fingå”

Idag har återigen naturen visat sig från sin allra bästa sida. Med strålande solsken och nästan 14 plusgrader i skuggan så blev längtan att gå på promenad mig övermäktig och tillsammans med en entusiastisk hund så bestämde jag mig för att gå ut och ”fingå”.

För er som inte vet vad man gör när man fingår så kan jag berätta att då går man enbart för sitt eget höga nöjes skull. Man går alltså inte för att få motion, bränna kalorier eller något annat fysiskt hälsobefrämjande. Man går inte heller för att man måste ta sig från A till B utan allt fingående sker totalt oplanerat och utan mål. För att ett gående ska räknas som fingående så kan man absolut inte ta med en häst för att den ska få lite extra motion, speciellt inte om 95 % av allt annat gående man gör går ut på att motionera hästar, träna hästar, mata hästar samt ta ut och in hästar. För att inte tala om allt gående när man undervisar andra människor i ovanstående aktiviteter. Man får inte heller under fingåendet hämta eller bära sådant som ska flyttas eller levereras.  Ska man bära något så är endast liten ryggsäck med lite fika tillåtet (om fingåendet skulle visa sig pågå under en längre stund)

Idag fingick jag så länge mitt onda knä tillät mig,  (vilket inte blev så speciellt långt)  men jag är ändå glad och tacksam för att jag fortfarande KAN sätta de ena foten framför den andra och utan några måsten har möjlighet att få fingå  en liten stund dit näsan pekar.

Att fingå är helt klart underskattat! Jag är övertygad att om fler skulle ägna sig mer åt fingående skulle världen definitivt se mycket bättre ut.

PS. Hunden hälsar att det ALLTID räknas som fingående att gå på hundpromenad DS

2016-03-15 11.23.53

 

 

4 kommentarer

 1. Krister Sjödin

  -Min Dr föreslog att jag skulle ”gå” på promenader.
  ”Jag gillar inte att ”fingå”, sa jag.
  -Han undrade vad det betyder?
  ”Att bara gå ut utan mål eller syfte”.
  -Han hade inte hört det.
  ”Jag måste ha ett syfte, tex att handla
  en limpistol eller en bukett blommor
  till min FV. Att fingå i Sthlms innerstad
  är närmast en perversitet.” ”Vi ses om ett
  år”, sa Dr och då vet man att det är dags att
  resa sig.

  • Yvonne Larsson

   Ja det är en svår konst att ”fingå” :) Det krävs lång och målmedveten träning, (speciellt mental) för att få någon som helst mening i den sysselsättningen.

 2. Ulrika

  Jag brukar fingå m min häst Adde❤️Både han och jag tycker det är mysigt och underskattat.Jag fingår däremot inte m mitt russ.Hon tycker det är slöseri m tid😜

  • Yvonne Larsson

   Ja så länge du inte har någon större avsikt att det ska vara nyttigt för någon av er så får det väl vara godkänt som fingång :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Yvonne Larsson

Tema av Anders NorenUpp ↑