Hästkurator och människotränare

Glutenfria russinfrallor

Glutenfria russinfrallor

Glutenfria russinfrallor

För er som gillade mina semlor så kommer här  också ett recept på jättegoda och lättgjorda glutenfria frukostbullar.

Förutom att brödet är gott så innehåller det inte en massa konstiga och dyra mjölsorter och annat som man knappt hört talas om (som det ofta är i glutenfria recept) vilket  för mig är ett måste om jag ska idas baka.

Jag gillar och läser ofta recept, speciellt recept på glutenfritt bröd men oftast så saknas åtminstone en eller två av de viktigaste ingredienserna  i mitt skafferi antingen för att jag glömt köpa det eller så för att de  aldrig ens hört talas om det där jag handlar. Det är inte helt ovanligt att den oftast mycket tjänstvillige affärsanställde som hade oturen att bli tillfrågad om någon ovanlig mjölsort, okänt förtjockningsmedel eller annan (för oss norrlänningar) exotisk och outtalbar frö eller nötsort försvinner i någon halvtimme för att gå ut på kontoret och googla. För att  sedan komma ut och meddela att just det jag frågade efter inte finns i sortimentet och knappast kommer att göra det heller.

Ska jag baka får det inte vara för komplicerat, annars blir det bara en gång, hur gott än resultatet blir. Jag känner mig själv alldeles för bra vid det här laget.

Det här receptet har jag fått av en vän, men jag tror att det även finns varianter att hitta på nätet om man letar. Jag har testat att byta mjölsorter, kryddning, gräddningstid etc och kommit fram att dessa faller mig bäst i smaken.

Russinfrallor – Glutenfria

8 st.

Vispa ihop

 • 20 gram jäst
 • 500 gram kall laktosfri mjölk
 • 50 gram mörk sirap

Rör ner de torra ingredienserna och rör till en jämn smet

 • 1 tsk brödkryddor
 • 240 gram bovetemjöl
 • 1,5 tsk salt
 • 30 gram fiberhusk

Tillsätt

 • 60 gram russin

Låt jäsa i ca 2 timmar. Täck bunken med plast.

Ta upp på mjölat bakbord och forma till 8 lika stora bullar som läggs på bakplåtspappersklädd  plåt. Använd gärna plasthandskar med lite rapsolja på då degen blir väldigt kletig.

Strö lite bovetemjöl över bullarna.

Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Grädda  i 225 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Låt vila under bakduk tills de är helt kalla.

Ät och njut!

Går utmärkt att frysa.

Glutenfria russinfrallor

Glutenfria russinfrallor

2 kommentarer

 1. Paula Asperkull

  Det här receptet på Glutenfria russinfrallor var väldigt bra. Jag har letat efter bra recept på matbröd. Det här var en av det bättre.

  • Yvonne Larsson

   Jätteroligt att du gillar dom :) Jag älskar dom och då det lätt går att variera smaken med hjälp av kryddor och olika nötter och frön så blir man inte heller less på dom :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Yvonne Larsson

Tema av Anders NorenUpp ↑