Hästkurator och människotränare

Och nu blir det (inte) fredagsmys!

Att se sådant här får mig att vrida mig av obehag och att gråta inombords. Jag vill verkligen inte behöva se de vidrigheter som människan utsätter dessa hästar för enbart för sig eget höga nöjes skull!

Jag vill se gulliga och roliga youtubeklipp med söta små barn som leder stora snälla och välskötta hästar. Jag vill se bilder på hästar som i frihet betar, vandrar och lever på stora grästäckta vidder tillsammans med sina flockmedlemmar. Jag vill se hästar som är glada, mätta och som är tryggt omhändertagna i en omgivning anpassad för hästar.  Jag vill se hästar som är förstådda av människor som vill kommunicera och skapa livslånga vänskapsband!

Jag vill inte se människor som slår, missbrukar och bryter ner andra levande och kännande varelser bara för att de har makt och styrka nog att göra det.

Men jag kan inte att blunda och se bort, bilderna har redan fastnat på min näthinna och min hjärna har registrerat det jag sett och återigen  får jag bevis på att människan är det farligaste, opålitligaste och förfärligaste varelsen på denna jord!

Och jag ska inte se bort! Och jag hoppas att du inte heller gör det!  För dessa hästar är det säkert redan försent men det finns många, många fler därute som behöver få se och uppleva att inte alla människor är grymma och vidriga. Förhoppningsvis kan filmerna få dig att stanna upp och tänka till mitt i fredagsmyset!  Det finns så otroligt mycket grymhet och vidrigheter i vår värld och kan man acceptera att hästar och andra djur blir utsatta för tortyr och missbruk så är det ju  inte konstigt att världen står i brand, att hela folkslag får fly för sina liv och att det finns så många oempatiska och egoistiska människor som inte vill hjälpa sina medmänniskor i nöd.

Jag vill ju så mycket hellre se roliga, mysiga och trevliga filmer och bilder med mysiga och trevliga inslag. Jag vill så gärna slippa se och kunna blunda för det obehagliga!

Men det går inte att se bort! Det går inte att sluta känna!

Vare sig det gäller hästar eller människor som behöver hjälp.

 

1 kommentar

  1. Dunders matte Elin

    Ja det finns verkligen hemska människor 😕 tänk att dom inte förstår att med respekt för djuren kommer man mycket längre än med våld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Yvonne Larsson

Tema av Anders NorenUpp ↑