Doftar underbart gott!I morgon den 16 augusti är det dags för årets sista Örtdag för Hästägare och jag har varit ute och plockat växter och örter för fullt. Lite sorgligt och vemodigt att sommaren snart är slut men ser också fram emot en härlig och innehållsrik höst och vinter.

Under örtdagen kommer vi att gå igenom de vanligaste och mest användbara växter som finns i vår omedelbara närhet. Så otroligt fantastiskt att naturen bjuder på så mycket rikedom och nyttigheter som helt gratis finns för den som vill och kan ta vara på det. Att kunna plocka kraftfulla medicinalväxter och använda dessa till sig själv eller till sin häst  för att lindra och förebygga är otroligt tillfredsställande och dessutom både roligt och BILLIGT!!!

Imorgon kommer jag att prata om Brännässla, Maskros, Älgört, Björk, Daggkåpa, Rölleka, Gran, Gullris, Ögontröst mfl. och hur de används vid olika åkommor. Dessutom tar jag upp och visat ett flertal växter vi INTE så gärna vill ha i våra hästars närhet så att deltagarna vet hur de ser ut och vilken effekt de har på hästen om den kommer i kontakt med den.

Vi går också en örtvandring runt Sörgården för att se alla växter på riktigt ( som tur är finns inte alla giftiga och oönskade växter att se hos oss). Dagen avslutas sedan med att vi hjälps åt att tillverka en fantastiskt härlig massagesalva av gran, nässla och pepparmynta.

Jag vet inte riktigt när/om  det blir någon fler örtdag framöver men är DU intresserad så rekommenderar jag att du håller koll på vår hemsida www.sorgarden.org Där kommer det i så fall att annonseras både datum och tider.

Skulle du vilja att det anordnades en örtdag för hästfolk där du bor så går det också att ordna. Samla ihop ett gäng kompisar så kommer jag gärna till er och pratar örter!