ridravare

foto ridtravare.com

Eftersom att jag brinner för att  Ridtravaren  ska få ett erkännande och högre status så är detta väldigt roligt och ska verkligen uppmärksammas! Så många travhästar som helt i onödan går till slakt när de kan få ett långt och bra liv som ridhäst. Många av de absolut trevligaste och bästa lektionshästar jag haft var travhästar i sitt tidigare liv och de har i sitt arbete här på Sörgården verkligen gjort reklam för Ridtravaren. Hoppas att ännu fler får upp ögonen för varmblod och kallblodstravarens förträfflighet genom nedanstående evenemang!

Texten nedan kommer från Svensk Travsport

Den 27-30 november tar Sweden International Horse Show plats på Friends Arena i Stockholm. Under de fyra dagarna har travsporten mycket på agendan med allt från monter till hästuppvisningar och föreläsningar. Svenska Ridtravarförbundet ska genom två av sina medlemmar visa upp tidigare travhästar som idag används som ridhästar.

Svenska Ridtravarförbundet bildades år 2003 och finns till för alla som har en varm- eller kallblodig travhäst som ridhäst. Syftet med förbundet är att skapa förutsättningar för en alternativ karriär för travhästen vid sidan av travbanan. Svenska Ridtravarförbundet hoppas och tror att sådana möjligheter på sikt ska höja travhästens status som ridhäst och ge den ökade möjligheter till ett långt och bra hästliv. I dag har förbundet drygt 400 medlemmar och hoppas bli fler.

– Vår stora dröm har länge varit att vara med vid den tidigare showen på Globen och visa upp oss. Att nu få vara med på Friends är verkligen ett otroligt bra tillfälle att få visa upp oss och vår verksamhet, säger Mirre Leü från Svenska Ridtravarförbundet.

På söndagen, den 30 november, ska ryttaren Sandra Sjöstedt-Nordin visa upp varmblodet Redhot Spee (bilden ovan) tillsammans med Astrid Gunnarsson som rider på kallblodet Ann Tösen (bilden nedan). De finns i mässpaddocken klockan 16.00 till klockan 16.30 och ska rida ett dressyrprogram och samtidigt berätta om travhästen som ridhäst och om förbundets verksamhet.
Foto: ridtravare.com

Vill du veta mer om Svenska Ridtravarförbundet? Besök deras webbplats,ridtravare.com.  Texten kommer från Svensk Travsport https://www.travsport.se/article/2.292/1.415156#.VG8twGOGJVo.facebook

ridravare2

Foto: ridtravare.com